Indholdsfortegnelse

Abstrakt

Alle menneskers største organ er hud, og det ved vi. Det er faktuelt og kan ikke modbevises. Desuden har vi pels over det hele, undtagen håndflader og under fødderne. Det vi ved som er efterhånden ved at være almen viden er, at huden er menneskets største organ. Det er det organ, der beskytter vores indre organsystem mod de ydre omgivelser. Flere hudeksperter siger også, og forskere i den grad også, at huden er en vigtig del af vores liv. Men mange af os lægger ikke mærke til den viden, udover vi bliver fodret med informationen om, at vi skal købe hudpleje og gennemgå diverse kurser, for at gøre os klar over, at huden er altså et vigtigt organ. Ud fra det, kører reklamer med, hvor godt man kommer til at se ud, med deres hudpleje og hudplejeserier.

Layers of the skin

Hud gennem tiden

Hudplejeeksperter taler og snakker altid om, at der er det ene og det andet vi skal huske. Deraf tænkes der, at størstedelen af folk, bare ikke gider at pleje huden, og det kun er noget der gøres i reklamer. Og det også kun noget kvinder gør. Men nej, der tager alle fejl.

Det der skal ske er, at alle skal have en forståelse af, hvad det vil sige, at passe på sig selv. Huden skal i den grad passes på og det fortjener den, ellers kommer vi alle til at ligne noget uattraktivt i forhold til andre og os selvb ikke mindst. Vi skal delvist uddannes, men også oplæres i, selve menneskets krop og vores bedste skjold i forhold til omgivelserne. Vi skal have anskaffet os nogen værktøjer, der assisterer os med plejning af huden

Diakront pleje af hud

Huden er forskellig alle steder på kroppen, derfor er der altid forskellige krav til rengøring og vedligeholdelse. Men hvordan forholdte mænd og kvinder sig før i tiden, og der kan tiden skrues tilbage til før moderne religioner kom til, det vil sige, da vi var jægere og samlere. Der er ikke noget optimalhelbred går ind på i denne artikel, men på et senere tidspunkt Idag trods en kort indgangsvinkel til historie

Næring til dagen

Til pleje af huden, hvorpå omgivelser har sin effekt på os, og alt efter hvor vi er og befinder os, så er vores hud det der bliver mest udsat for miljøændringer. Der findes så nogen trin indenfor pleje af huden. Og ja, både mænd og kvinder udsættes og skal bruge beskyttende pleje hver dag. Til dagen skal der bruge renser, og efter rens og huden er bar til at modtage stress, men også ville blive ret påvirkelig, skal den tones og fugtes, dvs ligesom at behandle sit trævlrk med en olie og lak, det er samme princip. Mennesker skal så bare gøre det hver dag, når de klargører sig.

Regeneration om natten

Når vi skal til at hvile os i de mange timer vi gør, begynder huden faktisk at arbejde med at regenerere i en proces. Den proces gør, at den skadede hud, eller den stressede hud, på overfladen, bliver gjort til et lag døde celler, der så med tiden under vores søvn, bliver til. Vores hud arbejder altid indefra og ud, hvilket så ofte viser sig eksempelvis om morgenen, hvis en har tendens til bumser, eller som det kan siges, betændelsesbetingelser i huden. Det kommer mest af næringsmæssige forhold.

Fremtidens pleje af hud

Med alle de sæber, kurser, teknologi, måder og udvikling der er på hudplejeområdet, så er fremtiden ret blandet, men noget kunne tyde på, at måden hudpleje bliver set på, bliver markanat ændret, og fordi forskere, som jo hele tiden er fremme set dybt i bioteknologien, så kan pleje af huden kun blive mere specifik og målrettet. Med målrettet menes der, at pleje måske ses i flere niveauer og trin, og i bedste fald, at ingredienser til hastighed og effetktivitet bliver forbedret.

Referencer

Skriv et svar