Indholdsfortegnelse

Abstrakt

For almene menneskers videnhed og uvidenhed kendes leveren som den, der laver stort set hele arbejdet i kroppen, og det gør den også. Den har efter sigende over 500 funktioner og den er tilmed stort set selvreparerende, hvilket så er fundet frem til, at bare den har 25% af sig selv i kroppen, kan den regenerere sig selv. Ret vild faktum af et organ. Udover dette er en galdeproduktion fra leveren som består af affaldsstoffer og en slags smørremiddel til de kommende tarme.

Leverens lager

Rettes der fokus ind på leveren og organet der har en backup funktion som er galdeblæreren, kan man lave et mindre kort over begyndelsen af vores fordøjelsessystem. Leveren og galdeblæren spiller en stor rolle i den fordøjelse vi har for at kroppen kan fungere bedst mulig. Leverens primære funktion er, at afgifte det vi indtager og også galdeproduktion nok til at kunne fodre tarmene. Galdeblæren sidder lige op under leveren, som sidder lige under mellemgulvet. Mellemgulvet for at nævne det, sidder lige under lungerne og er den muskel der udvider lunger og trykker fordøjelsen sammen med hvert åndedræt., Når vi så tager atmosfærisk luft ind, ellers det der nu svæver og flyver omkring os, optages det i lungerne og optages i blodet, hvor det så flyder hen til leveren, og leveren så passer dens arbejde med at sortere affald og nedbryde giftstoffer og arbejde for at sende det ud med galden.

Galdeblæren

Ydermere er man nød til at vide, at galdeblæren altså skal tømmes ud til tider, for ellers med al den producerert galde, kan gladen blive så koncentreret at der dannes små klumper der med ukendt tidshorisont ender med at blive til galdesten. Galdesten som er kendt hos de fleste til at være en gigant smerte.

Produktionen af galde

For at sætte gang i produktionen af galde for at fylde blæreren op, skal der nogle ingredienser til. Udover at affaldsstoffer selv er producerende til at fylde blæren op, så er det gavnlige ingredienser. På det punkt er der talvis af produkter der kan sætte produktionen igang. Men i den grad kan spørgsmålet stilles om hvorvidt der er behov for at øge produktionen af galde, hvis man nu er uvidende om, hvor meget galde der er poduceret.

Forsøg til galden

Der kan laves nogen enkelte forsøg af en selv. Det ene forsøg der kan gøres er at lave en en galdeudrensning, det gøres nemt ved at drikke noget flerumættet fedtsyre der helst skal være bitter i smagen. Der kan også drikkes lunkent eller varmt citronvand om morgenen, for at fremme udrensningen af galde. Enkelte produkter hjælper også med galdeproduktion, hvor dybe vejrtrækninger kan øves og give galdeblæreren et skub i den rigtige retning, Vejrtrækningen er med til at presse galde ud af blæreren og sætte galde i omløb.

Aminosyre taurin

Produkter indeholdende taurin og få andre støttende ingredienser. Som skrevet hjælper taurin med produktionen af galde fra leveren, som så bliver ført videre til galdeblæren. Så produkter behøver dermed ikke en tablet, der som markedet af sukkerdrikke, hjælper med at løfte energien, men støtter den enkeltes energiniveau.

Taurine

Galde er vigtigt i tarme

Sådan ret kort forklaret har galdeproduktion en bestemt rolle i forhold til tynd og tyktarm. Galden er med som en slags vaskemiddel og er med til at opløse fedt i tolvfingertarmen og sørger for, at fedt bliver nedbrudt til lipider, så tyndtarm kan optage næringen. Det andet galde også gør, er at holde bakterier nede i tarmene, så derfor, hvis der ikke produceres nok galde, eller galde ikke frigives nok, så vokser bakteriebestandelen betydeligt. Ydermere, så holdes iltproduktion også nede ved hjælp af galde, så der dannes mindre gas.

Kaffe og Kakao

Cacao i sin helhed indeholder det naturlig forekommene stof Theobromin. Og udover det, indeholder det naturlig rå og bitter cacaopulver, der er med til at få galdeblæren til at frigive galde til tarmene, så baktierier og ilt begrænses underfordøjelse. Husk på, at vores tarme er sammenklemte muskler med en slimhinde til at føre næring videre.

Thebromine

Cholin er en neurotrasmitter

En del multivitaminer indeholder cholin som er tilsat for at hjæpe i løbet af dagen. Multivitamin og mineraler har fået sig tilført ingrediensen cholin, fordi det er nødvendigt at få opretholdt signalerne mellem neuroner og axoner. Cholin er tæt på B vitamin gruppen, men er mere en neurotransmitter

Cholin a neurotransmitter

Signaler mellem tynd og tyktarm

En nyere forskning har vist, såfremt det ikke har været produceret galde nok, så vil der, når fordøjelsen når til starten af den store tarm, sende signal tilbage til lever om at lave mere eller mindre galde. Det er som det kan forestilles, at er der meget umættet fedt i det indtagede mad, kan der frigives mere galde fra blæren gennem galdegange og dermed kan toksiner og fordøjede mad brydes ned og føres videre mod tyktarm.Omvendt indtages der meget fedtfattig mad og drikke, bliver der frigivet mindre galde til at fordøjelsen kan fungere optimalt. Selve cirkulationen for at holde bakterier nede og gas undviges øges, dvs der dannes mikroorganismer der gør tarmene svagere. Så derfor er der behov for at producere galde og for at få dem ud mindst en gang per dag.

Hvert land, hvert regelsæt

De regler de danske myndighederne spiller i forhold til de fastsatte regler om varedeklarationer og portioner, er nøje udtænkt til, at det indhold i varer ligger på minimum, og at folk tror det kommer til at tjene dem. Blandt andet det koncept med, at fedtfattig mad er delvist godt for menneskers fordøjelse betyder, at der kan være høj risiko for at galde bliver så koncentreret, at det laver klumper også kaldet sten. Samtidig er der mange produkter på markedet, der også kan løse problemet med at galde ophobes. Så markedet har problemet, men også løsningen.

Referencer

Skriv et svar