Makronæring som seks trin skal forestilles som en figur af seks kanter, og som hexadecimal i computersprog, deraf hexagon. Modellen hexagon af makronæring skal forstås sådan med det indblik i forhold til indholdet her. Det der kommer til betydning er symbolisertingen af hexagonet, fordi der er seks makrokilder til indholdet af fødevarer på denne side. Som det er observeret, så er de seks kilder: fedt, fibre, kulhydrater, mineraler, proteiner og vitaminer. De seks kilder udgør så modellen hexagonal sammenhæng i dette tilfælde, som det nu synes at være et godt overblik. Og det skal også nævnes, at i butikker er det kun proteiner, fedt, kulhydrater og i nyere sammenhæng, mineralet salt der er oplyst. Dvs. uden der kendes dybt til fødevare- og sundhedsstyrelsens regler. Så tages der udgangspunkt i, at der ikke behøves at oplyse omkring dette i deres omfang.

Makronæring tarmene

Tarmene er starten på de to fordøjelsesorganer, den har til opgave at opløse fedt og tilføre enzymer. Tyndtarmen er også den del af kaldet, fordi den selvfølgelig er tyndere, men også længere. Duodenum kaldes startdelen af tyndtarmen, fordi dens længde svarer til 12 fingre. Duodenum har fire sektioner, der hver gør sin del i den indledende fordøjelse. Tyndtarmen er ansvarlig for at kontrollere tilpasningen af mad fra maven ud til de to andre sektioner. Formålet med den lille del er at være en passage for den mad, der kommer ind i dig fra maven, og til at optage galde fra galdeblæren og leveren.

Makronæring 12 fingre

De fire stadier af tolvfingertarmen forbereder til andre sektioner af ileum og jejunum til den faktiske absorption. Den første del af tolvfingertarmen er at optage galde, der produceres af leveren, opbevares i galdeblæren og frigives til begyndelsen af fordøjelsen, samtidig sendes en besked til leveren fra den indtaget mad om, hvad der er blevet indtaget. . Således justeres galden til yderligere fordøjelse. Den anden del af tolvfingertarmen er forbundet med bugspytkirtlen, så der tilføres enzymer til den mad, der kommer på fra den første del, som forsynes med galde. I denne del bliver den indtaget mad og drikke nedbrudt af enzymerne fra bugspytkirtlen, så det kunne optages korrekt. Den tredje del er forbundet med aorta og næringsstoffer fra denne del går ind i galden og til leveren. Den fjerde del har en direkte forbindelse til jejunum, eller bedre forklaret, det er den del, hvor duodenum går over i jejunum.

Makronæring tyndtarmen

Absorption i jejunum som er den anden er at absorbere næringsstoffer i form af sukkerarter, aminosyrer og fedtstoffer. Det frigives til blodet. Og for at sikre kroppens optagelse er jejunum dækket af en slimhinde til at føre næring igennem. Derudover er den fine slimhinde en slags fingre, eller fingerlignende redskaber, der skyder ind i jejunums miljø og lægger sig som et rigtig bredt område, så optagelsen af næring er garanteret. Mineraler, elektrolytter og kulhydrater absorberes også i jejunum. Ileum er den sidste og nederste del af tyndtarmen. Efter sukkerarter er aminosyrer og fedtstoffer blevet absorberet. B12 og galdesalte er to af de primære ingredienser, der absorberes her. Ydermere, hvor ileum er forbundet og kommer fra jejunum, er ileum forbundet med tyktarmen via Ileocecal ventilen. Det er noget mere end en pakning mellem en vask og et afløb. Denne ventil i sig selv kan masseres, hvis der opleves symptomer på diarré, forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer. En anden vigtig rolle, ileum har, er at reabsorbere galde via blodkar, hvor den sendes til leveren, så galdestrømmen kan justeres. Den proces fortsætter, indtil intet kan flyttes fra ileum til ventilen – ileocecal-ventilen.

Makronæring tyktarmen

Tyktarmen er i samme kategori som tyndtarmen i tre sektioner og har den rolle at absorbere væske. Absorberer nogle vitaminer og modtager ufordøjelige fibre som grøntsager og frugt. Som et slutpunkt, der også er kendt af de fleste, er opbevaring af affald det sidste. Den ascendensende tyktarm begynder lige efter blindtarmen (en poselignende struktur for enden af ileum – den del af tyndtarmen, der er længst fra maven) i nederste højre side af maven og stiger til området af maven lige under mellemgulvet (membranen er det, der trækker lungerne ned ved indånding). Tværgående har en tæt placering fra under leveren på tværs af maven fra højre mod venstre, hvis du ser ned på din mave. Den nedadgående er langs venstre side af maven, fra lige under mellemgulvet i toppen af maven til venstre mod hoftebenet. Den S-formede forbindelse mellem den sidste del af tyktarmen og endetarmen, der er placeret i den nederste venstre side af maven, kaldes sigmoid colon. Den behandler resten af affaldet og sender det videre til endetarmen. Endetarmen og anus hænger sammen, hvor endetarmen er et lagerhus for det, der ikke er blevet fordøjet, eller kunne nå at blive fordøjet.

Makronæring nogen anbefalinger

Det, der kan tilføjes som råd for at kunne vedligeholde de to organer, er at omstrukturere sin kost. Dette kan gøres ved at se på en ligelig fordeling af proteiner, fedtstoffer og sunde sukkerarter – omkring 30 % af hver. Led samtidig efter kilder med mange mineraler i.

Referencer

3

4

Skriv et svar